Baanderheerenweg-Maria Reginaplein een fietsstraat maken?

Baanderheerenweg: een fietsstraat?

Baanderheeren1

Passeren met een auto is een hachelijke onderneming met het midden tussen een deuk links en het rakelings passeren van de fietser. Naar de mening van de fietsersbond help het niet echt om hier de hele breedte rood te markeren. Probleem is dat er te veel auto’s rijden (meer dan 2000 per weghelft per dag) en daarmee de fietser op die 500m 1 á 2 keer gepasseerd wordt.
Het ontwerp Reginaplein was gebaseerd op een knip bij de overgang naar B. Vrouwenlaan met veel minder auto’s door de B. Heerenweg. Die knip ging niet door en nu zitten we met een situatie waar de fietser niet vrolijk van wordt.

Baanderheeren2.jpg

Een monitor plaatsen lijkt ons een goede kans op verbetering; HIER PASSEREN? NEE DUS. Het rakelings passeren is eigenlijk op elke gemengd verkeersweg een probleem. Vooral de fietssuggestiestroken van minder dan 1,5m breed (in Boxtel vaak te zien) geven de automobilist de suggestie dat de fietser tot de stiplijn gepasseerd mag worden. In Belgie is er een verkeersreglement (art 40ter) dat een passeerafstand auto<=> fietser van 1m  voorschrijft. Zo gek nog niet: https://wegcode.be/wetteksten/secties/kb/wegcode/213-art40ter

Reageren? https://fietsersbond.verbeterdebuurt.nl/melding/245824

 

Categorieën