Links

Hieronder vind u een aantal interessante links omtrent het thema “fietsen” die, direct of indirect, betrekking hebben op Boxtel.

Why we cycle; de trailer (documentaire)
Link naar de documentaire
Voor ons Nederlanders is fietsen vergelijkbaar met ademen; dat doen we gewoon. In “Why we cycle” (“waarom fietsen wij”) fietsen we samen met gewonde fietsers en specialisten en delen we hun ervaringen. De film is special gemaakt voor buitenlands gebruik. Alleen de trailer is beschikbaar.

De Fietser, een film van Kees Hin; de trailer (documentaire)
Link naar de documentaire

In DE FIETSER volgen we uit de voortbewegende en deinende zwerm fietsers, een koerier, een bezorger, een mobiele fietsenmaker, een fysiotherapeut tot een migrantenfamilie en een slachtoffer in het fietsverkeer. Zij vertellen over hoe de fiets een bepalende rol speelt in hun leven.De fiets is de rode draad die ons voert door het leven in de grote stad. Fietsen in de stad Amsterdam is zo’n alledaags gebeuren dat het bijna niemand opvalt. Maar dat is niet wat filmmaker en kunstenaar Kees Hin ziet: “Fietsen is een symfonie van de stad in beweging, vitaliteit; de spanning tussen geluk en ongeluk, van jong tot oud, rijk en arm”. Hij maakte er een bijna meditatieve film over die ons op filosofische wijze doet nadenken over de cyclus van het leven.

Trappen, een film van Wilko Bello (tv-documentaire)
Link naar de tv-documentaire
In de documentaire ‘Trappen’ fietst regisseur Wilko Bello met de camera in de hand dwars door de revolutionaire stedelijke metamorfose van Amsterdam. Met hem zijn we getuige van botsingen en scooterhufters; van de fietsspits, de fietsfile en de welbekende fietsmaffia die fietsen wegknipt.

Verzameling leuke filmpjes

Fietsersbond gerelateerde links

Nieuwsbrieven en internet-sites

https://www.crow.nl
De kennispartner voor (decentrale) overheden, aannemers en adviesbureaus. Bij CROW staan samenwerken, groei in kennis en het delen van kennis centraal.
De naam CROW is oorspronkelijk een afkorting van Centrum voor Regelgeving en Onderzoek in de Grond-, Water- en Wegenbouw en de Verkeerstechniek. Die naam dekte de lading niet meer toen de organisatie steeds meer een kennisplatform werd. Daarom is CROW niet langer een afkorting, maar een eigennaam.

www.fietsberaad.nl
CROW-Fietsberaad is het kenniscentrum voor fietsbeleid van de Nederlandse overheden. De doelstelling van CROW-Fietsberaad is de ontwikkeling, verspreiding en uitwisseling van praktijkgerichte kennis voor fietsbeleid. Uitgangspunt is de kennisbehoefte van medewerkers, bestuurders en volksvertegenwoordigers van overheden. Daarnaast moeten de activiteiten van CROW-Fietsberaad bijdragen aan de doelstellingen uit het mobiliteitsbeleid van veel overheden, zoals:
– De stimulering van het gebruik van de fiets als hoofdvervoermiddel en als schakel in de keten;
– Het terugdringen van fietsendiefstal;
– De reductie van het aantal verkeersslachtoffers

https://go.promedia.nl
Kennisportal Mobiliteit. Uitgaven van ProMedia group.

https://webshop.fietsvakantiewinkel.nl/nieuwsbrief-bekijken.html
De Fietsvakantiewinkel houdt u via een digitale nieuwsbrief graag maandelijks op de hoogte van de nieuwste fietsgidsen, nieuw verschenen fietsvakantiemateriaal, aantrekkelijke fietsapps en het laatste nieuws van de Europafietsers en Nederland Fietsland.

https://decorrespondent.nl/thaliaverkade
Nergens ter wereld wordt er zoveel gefietst als in Nederland. Dat komt niet doordat het hier plat is, maar omdat er hier keihard voor fietsen geknokt is. En daardoor rijden automobilisten ook beter door.
Een platform voor fietsers.

https://www.fietsknoop.nl/
Fietsknoop is een uitgebreid platform met een website en apps voor de recreatieve fietser. Op deze pagina vind je alle onderwerpen van Fietsknoop netjes op een rijtje. Klik op een item als je er meer van wilt weten!

https://www.europafietsers.nl/
https://www.europafietsers.nl/doe-mee/dubbellidmaatschap/inschrijfformulier
Europafietsers is een niet-commerciële organisatie (stichting) van vrijwilligers die het maken van meerdaagse fietstochten door Europa wil stimuleren. Het doel is fietsers te laten beleven hoe inspirerend het is om andere landschappen, mensen en culturen van heel dichtbij te leren kennen. Europafietsers wil dit bereiken door:

  • Het ontwikkelen en onderhouden van fietsroutes
  • Het uitgeven van fietsroutegidsen
  • Het onderhouden van een informatieve website over fietsroutes in Europa
  • Het deelnemen aan beurzen en het geven van persoonlijke informatie
  • Het geven van presentaties over fietsreizen en het gebruik van de GPS
  • Het samenstellen en beschikbaar stellen van GPS-tracks en Open Source fietskaarten voor GPS ontvangers
  • Het aanreiken van aanvullende hulpmiddelen om fietsers op hun route te ondersteunen

https://tdaglobalcycling.com/about-us/
TDA Global Cycling (a registered business name of Tour d’Afrique Ltd.) is opgericht door NGO’s en was destijds bedoeld om Afrika op de fiets te krijgen. Nu gaat het over wereld-wijd fietsen. Een leuke site voor fietsers die verder gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=LSZPNwZex9s&feature=youtu.be
1 april ! Inclusief “the making of …” : https://www.youtube.com/watch?v=Z6M26iqtlDY